Friday, October 29, 2010

seeking for Ipod Touch 4th generation...hahahaha




aku tgh sangap ipod...
duit gaji pn tgh ade lagi nih...
arghhhhhh

Monday, October 25, 2010

lagi dan lagi...

lagi dan lagi tanggungjawab yg aku kene pikul...
bukan dipinta tapi diberi...

sampai je kat sini, aku da kne jadi exco kebajikan..
tugas yg utama aku xtau lagi.
tapi tugas slalu aku buat ialah ....
jeng-jeng.....
aku kne jadi musyrif...
nk tau ape?? kne cari sendiri...muahahaha
malam ni , bermula la kerja aku utk menjaga kebajikan pelajar..
hurmmm...
aku terima je la...
Allah da jaga kebajikan aku..
ape salah nye aku tolong orang plak kan...
xrugi pn..
---------------------------------------

ok..skg ni pasal isu terkini..
aku nak mintak tolong para sahabat utk mendoa kan kesejahteraan kawan kite sorang ni..name dye SHAZWAN..aku ngan dye xde la baik sgt..tapi slalu jugak la sembang2 hati ke hati..certain people je yg tau ape yg kitorg bualkan..
liver n kidneys...mulfuntion...in ICU..hurmmm....mmg kritikal...
tapi siapa tau kot2 itu la cara Allah utk menghapus kan dosa2 dye yang lalu..
sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui segala yg berlaku..same2 la kita doa kan..
doa seorang rakan terhadap rakan nya yg lain ( tanpa diketahui oleh nya) adalah salah satu doa musjatab..insyaAllah...

p/s : aku jeles bile tgk org begitu amik berat pasal seseorang...
mybe aku ni juz watak kecik...hahhaa...bukan ape..sbb ade orang cakap kat aku camni.."klu ko yg masuk ICU tu aku xkesa sangat..tapi ni kude (shazwan)."
perghhhh...memang pedih sangat2 tapi nak cne kan...
agak2 klu aku masuk spital, ade orang yg kesa ke???
hahahaha...xde kot...


.......
pastu kan, aku nak mintak tolong para sahabat utk mendoa kan kawan kite ( SHAZWAN)..
skg ni dye kat dlm ICU...

am i stupid??

what do u think 'bout me??
am i a very stupid guy??
or a lil studid??
or maybe intermediate?

hurmmmm......
hoping...
coping...
gasping...
achieving...
getting..
trying..
whats more??


hahaha...
n FYI, u need to add "for sumthing that i maybe cant get" in front of every words whichh i put "ing" behind...hahaha

what to say??



lately, so much thing that happened..
aku pn xtau nak explain mcam mane..
from egypt to malaysia, mmg da banyak sangat yang berlaku..


frankly speaking, aku memang x igt umah langsung..xde sikit pn rase nk balik umah..
tapi rindu kat nenek aku ade la...
wlpn cmtu, aku xpernah lupe doa kan kesejahteraan keluarga aku..
tanpa dorang sume, sape la aku kan..
kat egypt ni, aku ade masalah dgn seseorang ni..
same jugak ngan housemates aku yg lain..da xtahan sangat da..sampai yg da nak naik tangan n kaki..tapi alhamdulillah kitorg masih bley sabar lagi..
sabar itu separuh dari iman..dan sesungguh nya yang paling mulia di sisi Allah adalah hamba Nya yang paling beriman..( nak tahu lebih lanjut, tadabbur la surah al-Hujurat...)

pasal study...
hurmmm....how to say it...
so far so gud la..
wlpn kadang2 susah nak tangkap ape yg lecturers cakap kan ( biase la bile lidah arab cakap omputih..), at least aku bley paham.. but 4 sure, abes kelas, aku terus wat revision la..takut lupe ape yang aku paham time kat dalam kelas tu..i have to work hard..medicine is not a "joking" field... mende ni melibat kan nyawa manusia..bukan nak poyo.. tapi ye la..juz want you guys to understand..tapi ape aku kesa kalu korang xpaham...hahahhaa....

hari ni. aku masuk lab tengok mayat,pegang paru-paru,jantung n so on..kat sini aku nak nyata kan sedikit kekaguman aku terhadap kekuasaan Allah..pencipataan manusia ni mmg kompleks dan complicated..begitu banyak veins,arteries,nerves n so on sehingga mengambil begitu banyak masa manusia utk mangkaji tetapi Allah dengan senang sahaja mencipta kita..kekurangan satu bahagian akan menyebabkan kepincangan dalam sistem dalam badan manusia..jadi hargai lah kurniaan Allah..konklusi nya, jadi la hamba yang bersyukur..

lagi satu aku nak berkongsi...
mulut adalah salah satu kurniaan Allah kepada kite..
tapi adakah kite menjaga nya dengan betul??
tahukan anda bahawa daripada mulut sahaja boleh berlaku nya bermacam-macam perkara??
selepas men-tadabbur surah Al-Hujurat...sesungguh nya mulut itu adalah satu senjata yang bahaya..kenapa??untuk maklumat lanjut, baca lah tafsir surah tersebut dan kait kan dengan kehidupan harian kalian...

haaa....lagi satu...
ade satu hadis Nabi ni...aku lupe ayat penuh nye ape..
1-diam itu lebih baik daripada berkata-kata...
2-diam dan berkata-kata mengenai kebaikan adalah sama baik dari segi kebaikan nya..

maksud nye kat sini, diam itu lebih baik daripada kite mengata atau bercakap tentang perkara yang x de faedah..tetapi jgn la diam bile melihat maksiat di depan mate..
diam dan bercakap mengenai kebaikan itu adalah same bgus..maksud nye??
fikir kan la sendiri...hehehe...aktif kan minda anda utk berfikir...

lastly, sorry...agak bnyk aku melalut..sbb aku xtau ape nak cakap..

Friday, October 22, 2010

hurmmm....


long time no see...
da lame x update..
ade banyak gile benda yang nak di cerita kan tapi tangan ni pulak yang malas nak menulis...
ok la...
1st of all..
yang paling aku nampak, geng ustaz al azhar ni mostly mmg baik abes...
aku pn xtau cne nak describe tp mmg jarang la jumpa orang yg macam tu..
xde la nak cakap orang lain "jahat"..sume baik je..
pastu rumah aku ni menjadi tempat persinggahan dorang utk buat kelas-kelas agama..
memang bgus..tapi alang2 dorang da dtg umah tu, xkn la xnk isi perut dorang kot..
haishhhh...xtau nak tulis ape..

haaaaa......one thing..
no more..
no need...
sbb ade orang dilarang utk kontek aku ni..
x tau la ape sebab nye kan..
memang tipu la klu aku cakap x kesah..
hahaha...
tapi nak wat macam mane...
bile diri da jauh..
biar je la..
tapi kot ye pn, jangan la sampai "tipu" orang tu..
memang la "dye" xtau.. tapi klu dye tau, memang sakit hati akan terjadi..
wlpn aku terase sakit jugak, biar je la..
kan kan?
hi3..

di sebalik kepayahan,di situ la kekuatan..
sesungguh nya setiap hamba Allah tidak akan terlepas daripada ujian..

Wednesday, October 6, 2010

dunia baru...

alghamdulillah...da selamat sampai kat dunia atau tempat baru...
dan alhamdulillah lagi tempat ni mmg best...
walaupun indah kabau dari rupe, tapi secara batiniah nye tempat ni mmg sangat2 best...
jauh dari sekulariti....

ok..pandangan pertama aku terhadap tempat ni...
"bapak ah...kotor gile!!!!sampah buang merate2...shit....!"
tu la die...hi3..
memang aku xtipu...tempat nye kotor...kecil....
ade lagi..bawak kete, perghhh...memang macam xde rules langsung la wa cakap lu...
jalan one way pun dorg bantai reverse macam jalan tu dorg yg pnye...
hon plak xpernah berenti...
hahahhaa....tapi tu la...tempat ni sebenar nye best...

nak tau ape yang best?????
tunggu la post akan datang,,,