Monday, July 19, 2010

somebody@my best fren.. :)

ari ni aku dikejut kan dgrn panggilan daripada kawan baik aku..
xperlu la dinyatakan nama nye di sini ye..hi3..
agak lame aku xdgr berita dye..tp aku tau dye ok je cheerful as ever..
cne aku tau?hahaha..aku ushar blog dye slalu..xde la tiap2 ari tp dalam kadar yg kerap jugak la..

back to the story..
aku agak kaget sbb xtau nk wat cne bile aku dgr kawan aku tu menangis sampai xjelas ape yg dye kate kan..aku igt kan dye gurau2 je..but after that, she tlod me the real things.. mintak tolong..n FYI, its about life,belief and feeling..agak susah nk diselesaikan klu xde hati yg tabah n pengorbanan.. :)

xtau nk cerita ke x pasal masalah ni..but i think, better not, rite my fren..:)
if u r reading my lil nonsense writing, i hope u can bring urself together..
ni la peluang utk kuat kan diri..utk jadikan diri tabah..
buat masa ni, mungkin kamu akan rase sangat sakit..sangat seksa..
tp itu lah hakikat nye..
so, utk ringan kan "penderitaan" tu, kamu jangan lupa yg kite ada Allah..
kamu buat la apa yg kamu rasa kan patut tp INGAT.....
jangan sesekali melanggar BATASAN AGAMA!!!!
walaupun aku xbape kamceng ngan abah aku,, tp beliau slalu bg nasihat kat aku..
bnyk sangat sampai aku pn lupa...hahahha
yg paling aku igt..
"adziim, klu kamu nk mintak sesuatu ngan Allah, kamu kene la buat ape yg Allah tugas kan..bukan hanya yg wajib je, yg sunat pn kene jugak.."
klu korg xcaye, tgk la terjemahan Al-Fatihah..ayat yg kelima...

"hanya Engkau lah yang kami sembah dan hanya kepada Engkau lah kami memohon pertolongan"

jadi segala-gala nya berada dalam kekuasaan Allah..kita sebagai hamba hanya boleh bergantung kepada Allah..
sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala-gala nya..
mungkin ape yg kita inginkan bukan la sesuatu yg baik bagi kita..
sedangkan kita xtahu apa yg terbaik bagi kita..
berdoa la kepada Allah kerana Allah sentiasa mendengar doa hamba-hamba Nya..
mungkin Allah tidak menunjukkan secara terus yg doa kita telah makbul..
jika tidak di dunia, mmungkin di akhirat..hanya Allah yg tahu.. :)
last skali, ingat la...
JODOH DAN MAUT adalah kekuasaan Allah...

Sunday, July 18, 2010

reunion BADAR....again!

(from husna)
salam semua. ^___^ just wanna inform u guys.., on 13th-15th aug 2010, pihak alumni badar tgb b'sama dgn pihak pengurusan mrsm tgb akan menganjurkan program perkampungan badar 2010, dgn tema "ukhuwah merentas generasi" it's more to badar reunion actually.., n setakat neyh, pihak alumni da ada networking ngan badar dr sesi o2o3,o3o4,o4o5,o5o5,o6o7,o7o8,o8o9, n 2 lg generasi yg berada di tgb skrg, so altogether.., 9 generasi badar dpt dikumpulkan insya-Allah.. kebanyakan berminat nak join.., so insya-Allah it'll be a HUGE gathering this time. kumpulan sasaran adlh 80 org pljr f4, kat bawah pihak alumni sertakan tentatif (masih dlm proses kemas kini cuz ade clash sikit dgn xtvt mktb) utk beri gmbrn awal ape xtvt yg kite akan buat. sesape yg berminat n free nanti bleyh la inform ye utk urusan penginapan. sekian utk makluman. tq.

TENTATIF PROGRAM

HARI : JUMAAT
TARIKH: 13hb Ogos 2010

3.30 petang : Ketibaan fasilitator di Maktab Rendah Sains MARA Tun Ghafar Baba
5.00 petang : Sesi Ta’aruf diantara Alumni bersama Badar MRSM Tun Ghafar Baba sesi 2010/2011
6.30 petang : RESOMA
8.00 malam : Ceramah 1, “Konsep Hamba dan Khalifah”
9.00 malam : Solat Isya’
9.15 malam : Taklimat ringkas dan pembahagian kumpulan
9.30 malam : LDK 1, Ta’aruf
10.30 malam : Minum malam
11.00 malam : LDK 2, Pembinaan kumpulan
11.45 malam : Bacaan Al Mulk
12.00 malam : Kembara Mimpi

HARI : SABTU
TARIKH: 14hb Ogos 2010

4.00 pagi : Qiyamullail
5.50 pagi : Solat Subuh
6.15 pagi : Bacaan Al- Mathurat
6.30 pagi : Kuliah Subuh
7.15 pagi : Riadhah pagi
8.00 pagi : Sarapan Pagi
: Urus Diri
: Solat Sunat Dhuha
9.15 pagi : Ceramah 2, “Dimanakah SPM Yang Seterusnya?”
10.30 pagi : Bengkel Kemahiran Komunikasi,
12.00 tengahari : RESOMA
3.00 petang : LDK 3, Simulasi
4.30 petang : Solat ‘Asar
: Bacaan Al- Mathurat
5.00 petang : Aktiviti bebas
7.00 petang : RESOMA

7.45 malam : Forum, “Hilangnya Mahasiswa Malaysia Lepasan Luar Negara”
9.15 malam : Solat Isya’
: Minum malam
10.00 malam : Malam Alumni, BBQ
11.15 malam : Bacaan Al-Mulk
11.30 malam : Kembara Mimpi


HARI : AHAD
TARIKH: 15hb Ogos 2010

4.00 pagi : Qiyamullail
5.50 pagi : Solat Subuh
6.15 pagi : Bacaan Al-Mathurat
6.30 pagi : Kuliah Subuh
7.15 pagi : Sarapan pagi
: Urus diri
: Solat Sunat Dhuha
10.00 pagi : Majlis penutup
- Ucapan wakil Badan Kepimpinan Pelajar MRSM Tun Ghafar Baba
- Ucapan wakil Alumni Badar MRSM Tun Ghafar Baba
- Ucapan wakil pihak pentadbiran MRSM Tun Ghafar Baba
- Penyerahan cenderamata oleh wakil Alumni Badar kepada pihak pentadbiran
11.00 pagi : Sesi bergambar
11.10 pagi : Jamuan ringan
11.30 pagi : Majlis bersurai


*Setiap aktiviti ceramah dan bengkel dicadangkan untuk berlangung di Surau al-Ikhwan, manakala LDK akan berjalan di dalam kawasan MRSM Tun Ghafar Baba.

Thursday, July 15, 2010



at last.....
aku da beli hp baru...hahahhaha...
setelah beberape ari memeningkan kepale utk pilih phone ape..
dlm senarai akhir pilihan aku ade 3..

1-blackberry storm
2-SE satio
3-SE vivaz

harge sume lebih kurg..
yg berbeza adalah kamera dorg..
mung korg akan fikir nape aku xamik SE satio
yg kamera 12.1 mp tp aku amik SE vivaz yg 8.1 mp je..
he3..
nape ea??
aku pn xpasti sbnr nye..
yg pasti aku rase mcm ade sumthing yg xkena dgn SE satio yg buatkan aku rase xselesa..
pastu kualiti video recording vivaz lagi power daripade satio..tu bg aku la..
klu korg nk tau, kne try sndri..
mmg btul org ckp, nk beli pape kne feel dlu..
jgn ushar kat tenet pastu terus beli..
mase nk pilih tu pn aku pegang almost setengah jam..tokey kedai pn da ushar pelik je aku time tu.. ade aku kesah?hahhaa
pastu nk bayar tu ya Allah...ketar tangan aku nk kuar kan duit...melayang duit aku..tp xpe.berbaloi..kot..
bukan slalu beli enset kan..hahaha...

Tuesday, July 13, 2010

new phone...again!

hahaha..aku rase aku ni da overboard kot..
xsampai staun pakai enset baru, da nk beli yg lain plak..
ntah setan mane yg rasok aku ni..
wlpn aku tau, my b sebab enset tu xserasi ngan aku..
lgpn enset SE aku yg lame mmg tggu mase je nk rosak..
hurmmm..
xpe la..beli ni pn sempena nk fly nti..
so nti xde la daif sgt..myb..
myb korg akan fikir yg aku ni membazir tp ni la hasil titik peluh aku..nk harap kan bapak aku bg duit, alamat nye lagi 10 taun la..tu pn klu aku idop lagi..hahaha
tp tu sume rezeki Allah..klu Allah xbg aku peluang keje ngaja tkwndo tu, mmg aku pokai n kering abes la..nk beli topup n bayar broadband pn xlarat..hahaha


owwwwhhhhh VIVAZ!!!! u r my love.... :P

Sunday, July 4, 2010

so freaking lonely

lonely...
thats all i can say..

Saturday, July 3, 2010

hahahahahhahaha!!!!

hahahahahhahahahhaahaha
hahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahhahahahahaha
hahahahahahahahhahahahahah....

tibe2 aku tergelakkan diri aku sndri..
sbb ape?
sbb aku rase aku ni bodo gile...
tu je aku bley cakap..
chow niggah!!!

ahahahha...sape la aku ni kan..

hurmmm...
minggu ni mmg aku enjoy abes ngan saddam tu..
jalan ke sana ke mari..
dui tu xyah citer la bape yg abes..
tp xkesa..saddam pnye pasal kan..
org ckp "membe pnye pasal"..
tu la membe baik aku ..insyaAllah kawan baik dunia akhirat la..
dye pnye family pn mcm family aku cume family aku bukan dye pnye family..
hahaha..totally diff type..
time ari last aku lepak kat umah saddam, mama bg novel kat aku..
perghhh...bnyk gile kot..tp kitorg ni mmg jenis yg same n satu kpale..
minat novel thriller...ade bunuh2 beb..amik ko..satu bag besar dye bg aku..
time nk berpisah ngan saddam tu agak sedih la..
ye la..lame xjmpe, pastu bile da lepak lame2, nk kne jauh balik ngan "adik" aku tu..
xpe la..insyaAllah kitorg akan jmpe lagi klu nyawa masih dikandung badan..
btul la org ckp..kawan ni mmg istimewa..hidup tanpa kawan, pincang la hidup itu..
dlm ramai2 kawan, ngan saddam ni la aku btau sume masalah tanpa selindung pape..
pnye la kamceng aku ngan saddam sampai org kate kitorg ni adik beradik..hahhaa..
xkesa la..lgpn sejarah hidup pn mmg hampir same..no need to say la kan..

....no mood..no feeling..
rase mcm terkilan..rase keliru..
biar la..myb cmni la sptt nye..
but still aku xtau ape yg ptt aku buat..
my heart is aching rite now..
arghhhhh