Friday, June 25, 2010

rambut....

"Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya." - Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim


agak menarik di situ...
rasa nye sume org da tau..
aku pn xperlu hurai dengan lebih mendalam sbb da terang dan jelas
hadis tu kan..
so, fikir2 kan lah...

lagu2 lame...

currently aku jadi minat balik utk dengar lagu lame yg aku dengar time skola dulu..
tp jangan salah paham..dlu aku dgr bnyk jenis genre..most yg keras@metal la..
tp yg aku nk dgr tu bukan yg jenis metal..
skg ni aku asyik ulang2 lagu yg same je..
"first day of my life" by the rasmus..
agak jiwang di situ,,hahahhaa..
tp bukan la jiwang karat ye kawan2..


Feel like I'm stoned
wanna be alone, just for a while, unknown
Weeks on the road a long way from home
just shut off the phone

And you say I'll heal you,
I'll always be yours
and you say I'll kill you if I do something wrong
yeah, yeah, yeah ,yeah, yeah, yeah

Still feels like the first time
to stand here by your side
together regardless
we'll walk through the darkness
Still feels like the first day of my life

Remember the times
together we swore, never give up this life
still hanging on, still going strong
here I belong

And maybe I'm crazy
but I just can't slow down
And maybe I'm crazy
but at least I'm still around
yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

Still feels like the first time
to stand here by your side
together regardless
we'll walk through the darkness
Still feels like the first day of my life

Feels like the first day of my life,
(feels like the first day)
Still feels like the first day of my life

Still feels like the first time
to stand here by your side
together regardless
we'll walk through the darkness
Still feels like the first day of my
still feels like the first day of my
still feels like the first day of my life


n thats the lyric..

jalan-jalan @TGB n KLCC....

hurmmmm...
xtau nak start cne..
ari tu aku g tgb..nk g amik sijil spm..
janji ngan ramai org tp yg dtg ciput je...hahaha
agak sedih di situ sbb aku dtg dari jauh..tp xkesa la..
semua ade keje kan..
dan kat sane mmg jmpe ramai cikgu2 lame..yang xbley blah nye sume cikgu tanye soalan yg same.."belajar kat mane skg?@amik kos ape?@dlu stdy kat mane?"..something like dat la..
penat mulut ni nk menjawab..hi3..
tp tu la menunjukkan yg dorg amik berat pasal kite kan..
time bermalam kat sane, aku,din,shazmeer lepak kat surau..pastu ade satu group pelajar lelaki..
aku rase xlame lagi tgb ni akan menjadi lagi bagus..
dan bagi aku tu mmg satu perkara yg baru..
dorg sume wat mesyuarat tabligh..
bagus..kecik2 da start ngan mende ni..
klu nk banding ngan aku dlu..hahah..nk pegang mic pn takut..
tp bayang kan mereka yg baru form 4 dapat pegang mic dihadapan pelajar lain tanpa ada sebarang keuskaranutk berbicara..amat jeles di situ..hi3..
sedang aku n gang lepak2 tu, dorg sume kumpul kat tempat kitorg plak..
ape lagi, kitorg plak jd centre of attraction..terus kitorg bukak topic..
sembang punye sembang sampai 2 pagi..


semalam (24 jun) aku g klcc sbb xjd BMI atas alasan tertentu..aku ok je sbb aku pn xde wat pape kat umah..
pkul 10 aku kuar umah dan sampai kat sane dekat2 pkul 12..
janji pkul satu tp aku sampai pkul 12..haha..bgus jugak aku ni..
alang2 ade mase lagi, aku jalan2 keliling klcc tu..
rase bosan n aku kuar kan cam aku.haha..
aku main amik je gambar org2 kat sane..nti korg ushar la kat fb ye..
g klcc sbb nk bg brg yg kawan aku kirim je..tp xsangke plak bley drag sampai ke pkul 6 ptg..hahaha..
trus aku xjd nk balik cheras( umah parents)..tp bukan tu sbb nye aku xbalik..kawan aku tau nape..heheheh
tp smlm mmg best wlpn aku xbnyk ckp n xbnyk senyum sbb susah nk hadir kan perasaan utk senyum tu..hi3.. harap maaf ye kawan ku..

Monday, June 14, 2010

shopping...ngeh3



fuhhh...
aku xtahu plak yg shopping ni mmg susah..
baru aku paham perasaan perempuan yg g shopping..
memang lame beb..
td aku g pengkalan kubor(location:tumpat, kelantan)..
ade best fren aku mintak tlg utk beli kan tudung (cotton n in 60)..
based on her info, kat klate bnyk..
mmg banyak tp banyak yg xde..hahaha..
mmg betul la ape yg best fren aku ckp tu..
tudung camtu da makin pupus..
pegi kedai ni xde.. pegi kedai tu xde jugak..
dekat 3 jam aku pusing2 kat kawasan pengkalan kubor tu..
jumpe kedai tudung, stay kat dlm tu da lebih setengah jam..
nk pilih yg berkenan di hati pengirim la kan..hehehe..
based on ape yg tuan2 kedai ckp, perempuan skg ni lagi suke
utk pakai tudung yg kecik, yg nipis(rugged bak kate tuan kedai)..
utk tudung yg aku cari tu, dorg ckp biase nye golongan pelajar UIA@ustazah je yg beli..
kawan aku tu mmg ustazah pn.. =)
pastu sume tokey kedai pelik tgk aku cari2 tudung..
yg xley blah tu , "beli utk bini ke?"
perghhhh...
muke aku ni macam da kawen ke?
hhaha..
aku pn layan je la..
"a'ah kak..igt nk bawak dye(bini) skali, tp dye keje la kak..tu saye dtg sorg je ni"
aku memang da tua kot..
terima je la kan wlpn baru 19 tahun 4 bulan lebih..
xkesa la..muahahahha..

time aku balik umah td( naik moto) aku terfikir ape yg tokey kedai tu ckp..
pasal tudung tu..
perempuan sekarang ni lebih suke pakai tudung yg kecik n nipis..
patut la aku bile aku g jalan2, aku bnyk nampak ramai perempuan yg tutup rambut je tp xtutup leher..
i mean pakai tudung yg nipis(jarang)..
leher tu bukan ke termasuk dalam kategori aurat jugak?
confuse2...
aku nk bg hadith or dalil ayat quran, aku xbape pandai sgt tp aku pasti korg aku sume lagi tau drpd aku kan..


i think dat is enough for now...



p/s: ape yg korg pk pasal gambar tu?
still ramai x yg pakai camtu?
tp yg aku tau, most kawan aku dari tgb dlu still
kekal kan pemakaian macam tu..aku respect!!!
n I LIKE!!! hehehhe

rimas?



hurmmmm...
nak kate aku ni hot xde la jugak..
tp aku mmg rimas ngan gangguan2 daripada enset ni..
maksud aku sms..
sms..
aku layan je sms but please la..
jgn sampai buat aku panas..
aku paling xske klu pompuan menggatal.
bukan la nak kate aku ni bajet mahal tp mmg aku xske..
pening2..
ade ke nak manje2 ngan aku..
aku xbalas sms dye, nk merajuk..
aku xsms dye, nk merajuk..
ape ko igt ko bini aku..
haishhh...
ade lagi sorg(chinese babe) nk sms tiap2 ari..rimas dowhhhh...
lagi la..penat aku nk reply..
xreply kate aku ni sombong la ape la..
tp ade aku kesah??
hahahah..lantak ko la pmpuan..


jadi di sini aku menyatakan bahawa tuduhan2 yg mengatakan aku ni playboy adelah tidak tepat sbb aku xske "layan" pmpuan (for the mean time..cuz i had a bad xperience b4..he3)

Saturday, June 12, 2010

n again...

long time no see....
again...
dunno wut to write..
hurmmmm...
juz feeling a bit lonely...
rite now im juz having anime,manga n some sort of
korean n japanese dramas...
often crying while watching 'em...
maybe cuz im a sensitive guy...(yeah rite...hahaha)